V obciach Beloveža a Oľšinkov budú v sobotu voliť starostov

27.03.2012 Celý región

Beloveža/Oľšinkov 27. marca (TASR) – Doplňujúce komunálne voľby sa v sobotu (31.3.) budú konať aj v troch obciach na severovýchode Slovenska. Starostu budú voliť občania v obciach Beloveža, okres Bardejov, a Oľšinkov, okres Medzilaborce. Voľby budú aj v Soľníku, okres Stropkov, kde volia jedného poslanca obecného zastupiteľstva.
Starosta Beloveže, ktorý bol zvolený v riadnych komunálnych voľbách v novembri 2010, sa v lete minulého roka vzdal funkcie. Vedúca odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu v Bardejove Galina Ščerbáková dnes pre TASR uviedla, že o hlasy voličov sa budú v sobotu uchádzať štyria kandidáti.
Na uvoľnený post kandidujú: 43-ročný Peter Luč (nezávislý), 57-ročná Eva Pobořilová (Smer-SD,ĽS-HZDS), 38-ročný Miroslav Rohaľ (nezávislý) a 47-ročný Ján Storinský (SDĽ). V obci evidujú približne 680 oprávnených voličov.
Dôvodom vyhlásenia doplňujúcich komunálnych volieb v obci Oľšinkov bolo odstúpenie starostu z funkcie. Mária Doničová z odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu v Humennom potvrdila, že o tento post sa uchádza iba jeden kandidát, ktorým je 62-ročný Ján Kundrát (Smer-SD). Právo zúčastniť sa na voľbách má približne 30 občanov.
Doplňujúce voľby sa uskutočnia aj v obci Soľník, kde sa o mandát poslanca 5-členného obecného zastupiteľstva uchádza iba jeden kandidát Michal Komišák (SNS). TASR o tom informovala Mária Kasičová z Obvodného úradu v Stropkove.
Doplňujúce voľby do obecného zastupiteľstva sa mali v sobotu konať aj v obci Krajná Porúbka v okrese Svidník. Vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy Obvodného úradu vo Svidníku Martin Miščík dnes pre TASR uviedol, že voľby nebudú, lebo o jeden voľný poslanecký mandát neprejavil nikto záujem.
 

Vyberte región